Správa rezerv a Transpetrol založili Spoločnosť pre skladovanie, a. s.

26.08.2013 Bratislava

Bratislava 26. augusta (TASR) - Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR a Transpetrol, a. s., v nadväznosti na uznesenie vlády SR z 21. augusta 2013 a v zmysle zákona o núdzových zásobách ropy a ropných výrobkov dnes založili spoločnosť s obchodným menom Spoločnosť pre skladovanie, a. s., (SpS). TASR o tom informoval Transpetrol.

Predmetom nepeňažného vkladu SŠHR SR a Transpetrol, a. s., do základného imania a.s. Spoločnosť pre skladovanie sú skladovacie zariadenia a ich príslušenstvo slúžiace na skladovanie ropy a ropných výrobkov.

"Založenie spoločnosti Spoločnosť pre skladovanie, a. s., je jedným z krokov smerujúcich k zmene spôsobu správy núdzových zásob ropy a ropných výrobkov v SR, ktorý predchádza založeniu Agentúry pre núdzové zásoby ropy a ropných výrobkov," povedal v súvislosti so založením SpS predseda SŠHR SR Kajetán Kičura.

Transpetrol, a. s., zabezpečuje tranzitnú a vnútroštátnu prepravu ropy územím Slovenska ropovodom Družba a tiež jej skladovanie pre SŠHR SR a pre komerčných zákazníkov. Vlastníkom 100 % akcií spoločnosti je Slovenská republika zastúpená Ministerstvom hospodárstva SR.
 

Vyberte región